2019. február 24. (vasárnap) 11:30

Hídépítő verseny díjátadó

A Miskolci Egyetem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány és az EFOP 3.4.4-16-2017-0008 Tudás-Vár a Miskolci Egyetem! project támogatásával Tudományos Diákköri Versenyt hirdettünk meg immár 2005 óta 15. alkalommal a magyarországi és határon túli (magyar) középiskolák tanulóinak.

Ez egy offline innovációs készséget fejlesztő világjáték. Létre kell hozni, megadott pálya-alapok mellett, a PONTIFEX II program felhasználásával a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű (a program költséget számol).

A játék részletei és a demoprogram megtekinthetők voltak a http://www.bridgebuilder-game.com/ és a http://www.alt.uni-miskolc.hu/hidepito/ címeken, illetve 2018. december 10-től a pálya és a shareware program hozzáférhetőek voltak. Február 21-én került sor a díjátadásra ami egy notebook volt. A nyertes: Zsófi Csaba János Bodrogolasziból. Volt pályázat határon túlról is, de a legolcsóbb hidak a nyertes produkálta. A verseny időt és elszántságot igényel, emiatt kissé csökkent az érdeklődés iránta, de remélhetőleg új média felületen megjelenve növelni tudjuk a versenyben résztvevők számát.

Dr. Jármai Károly

 

Vissza