ME,Gépészmérnöki Kar honlapja Gépészmérnöki Kar Miskolci Egyetem

MISKOLCI EGYETEM


A Gépészmérnöki és Informatikai Kar tanszékeinek nyújtott szakképzési támogatás kimutatása


Amint az ismert, az új LXXXVI/2003. sz. szakképzési törvény ismét lehetőséget ad arra, hogy a kötelezően fizetendő szakképzési hozzájárulásból eredő támogatásokat a középfokú oktatási intézményeken kívül a szakképzést folytató egyetemek is élvezzék.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán széleskörű műszaki képzés folyik egyetemi és főiskolai szinten. Ezek a képzések az ipari vállalatok és a gazdaság más szereplői részére is, reményeink szerint megfelelő szakember utánpótlást biztosítanak.

A mérnökképzés eszközigényes oktatás és a folyamatos korszerűsítés mindennapi feladatunk. A magas színvonalú gyakorlati oktatás biztosításához az idén is nagy szükségünk van a vállalatok támogatására. Ezért kérjük a vállalatokat, hogy lehetőségükhöz mérten szakképzési hozzájárulással támogassák a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán folyó gyakorlati oktatást. Kérjük, hogy a támogatási szándékot a honlapról letölthető nyilatkozat visszaküldésével szíveskedjenek jelezni.

A szakképzési törvény a beruházási támogatásokon túl két további területen biztosít lehetőséget a vállalatok és egyetemek közötti kooperációra.

Az egyik lehetőség szerint a befizetésre kötelezett vállalat szakmai tanfolyamokat, továbbképzéseket biztosíthat saját dolgozói részére. Mivel a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának tanszékei igen széleskörű szakmai tevékenységet folytatnak, számos területen tudunk a mai ipari igényeknek megfelelő továbbképzéseket kínálni partnereink számára.

Felhívjuk figyelmét, a honlapunkon is megtalálható szakmai tanfolyamokra, melyeket a Kar tanszékei kínálnak.


NYILATKOZAT


A másik lehetőség a hallgatóink részére szervezett szakmai gyakorlatok költségeinek elszámolása a hozzájárulás terhére, melyben az új törvény szélesebb finanszírozást tesz lehetővé. Bízunk benne, hogy ez egyre több hallgatónk részére teszi lehetővé, hogy majdani munkáltatójával minél hamarabb szakmai kapcsolatba kerüljön. A vállalatok szakmai gyakorlatokra vonatkozó kínálatát szintén a Kar honlapján tesszük közzé hallgatóink részére.

Támogatóinknak ezúton is megköszönve segítségüket, várjuk további támogatók jelentkezését


Köszönettel




Dr. Döbröczöni Ádám

dékán





Ha észrevétele, megjegyzése van, kérem írjon az oldal karbantartójának: krizsan@iit.uni-miskolc.hu