2018. október 12. (péntek) 09:47

AZ ÉV SCINDIKÁTORA 2019 - ELINDULT A JELENTKEZÉS

 

A Nők a Tudományban Egyesület megalakulása óta sikeresen dolgozik azon, hogy a tudomány és innováció közelebb kerüljön a társadalom egészéhez.

Célul tűztük ki, hogy a fiatal tehetségek megfelelő tanulási lehetőséget és szakmai életpályát választhassanak. Ennek érdekében az ország számos felsőoktatási intézményével, és közel 100 ipari szereplővel szorosan együttműködve évente több programot szervezünk. 

Az egyik kiemelt kezdeményezésünk a SCIndikátor mentorprogram alap- és mesterszakos illetve PhD hallgatóknak nyújt támogatást ahhoz, hogy kommunikációs készségeiket fejlesszék és magabiztos előadóvá váljanak.  Mi a program célja? A SCIndikátor célja, hogy aktivizálja, láthatóvá és sikeressé tegye a STEM (természettudományi, informatikai, mérnöki, illetve matematika) szakokon hallgató, vagy kutatásuk során a STEM területekhez közel álló módszertant alkalmazó egyetemista és PhD hallgatókat.  

Miért jó ez az egyetemnek és az oktatóknak? Az egyetem és az ott folyó kutatások nagyobb reflektorfénybe kerülhetnek. Kommunikációs anyagainkon, csatornáinkon az egyetemük által delegált hallgatók nemcsak a kutatási témájukat, de az egyetemet és a tanszéküket is népszerűsítik. A program jó lehetőséget biztosít az egyetem jó hírének öregbítésére, illetve támogatja a fiatalabb generációk, a jövendő hallgatók elérését. 

Azon egyetemeknek, amelyekkel szakmai partnerségre lépünk, lehetőséget kínálunk a megjelenésre a SCIndikátor weboldalán és a program záróeseményén  A SCIndikátor alumni és a szervező Nők a Tudományban Egyesület is kész arra, hogy az egyetemek munkáját segítse egy-egy szakmai előadással.  

Tudomány Fesztivál – a SCIndikátor döntő – előreláthatólag 2019. február 22-én A döntő kiemelt célcsoportja a középiskolások és tech vállalatok. Itt bemutatkoznak a program döntősei a nagyközönségnek és a szakmai zsűrinek, itt dől el, ki lesz az Év SCIndikátora. a fél millió forintos fődíj mellett a legjobbak idén is a program támogatói által felkínált, értékes, személyre szabott nyereményekkel térhetnek haza: pl. részvétel nemzetközi konferencián külföldön, szakmai utazás, publikációs lehetőség pl. a  National Geographic vagy az Élet és Tudomány hasábjain.   

A program hivatalos weboldala: www.scindikator.hu

Jelentkezőknek szóló felület: https://jelentkezes.scindikator.hu/

A jelentkezési határidő: 2018. október 22. éjfél.

További információ kérhető a hello@scindikator.hu-n. 

Vissza